Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Καπάκια μπουκαλιών-Μια άλλη χρήση


Καιρό τώρα μαζεύω καπάκια από μπουκάλια μπύρας με το σκεπτικό ότι κάποτε σε κάτι θα χρησιμέψουν (με το ίδιο σκεπτικό που μαζεύω τα σιδεράκια-ανοιχτηράκια από τα αλουμινένια κουτάκια, τους φελλούς από τα μπουκάλια του κρασιού, τα κουτάκια του νεσκαφέ και ένα σωρό άλλα πράγματα...).
Τις προάλλες άνοιξα το συρτάρι μου με τα χαρτιά περιτυλίγματος (κι απ’ αυτά μαζεύω) και έπεσε το μάτι μου σε ένα πολύ χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο χαρτί, με φατσούλες από διάφορα ζωάκια. Η έμπνευση χτύπησε κι’ έτσι σας παρουσιάζω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μου από καπάκια μπουκαλιών!










Αν σας αρέσουν και θέλετε να τα φτιάξετε, να οι οδηγίες:
Θα χρειαστείτε
Καπάκια μπουκαλιών
Χαρτί περιτυλίγματος ή άλλα χριστουγεννιάτικα μοτίβα στο κατάλληλο μέγεθος
Πενσάκι
Ψαλίδι
Κόλλα
Μπογιά
Κορδόνι
Βερνίκι (προαιρετικά)
Στένσιλ με κύκλους (προαιρετικά)


Χρησιμοποιήστε το στένσιλ για να επιλέξετε μοτίβα για τα στολίδια σας. Αν δεν έχετε στένσιλ, πάρτε ένα χαρτονάκι και αφαιρέστε έναν κύκλο διαμέτρου 27 mm. Χρησιμοποιήστε το χαρτονάκι σαν μάσκα για την επιλογή των μοτίβων. Κόψτε τα μοτίβα της επιλογής σας.

Πάρτε τα καπάκια και με το πενσάκι λυγίστε την οδοντωτή τους άκρη προς τα έξω. Κολλήστε τα μοτίβα στο κέντρο τους. Αν θέλετε, περάστε τα και με ένα χέρι βερνίκι για προστασία.
Αφού στεγνώσουν τα καπάκια, βάψτε την πίσω τους επιφάνεια με μπογιά για να μην φαίνεται η μάρκα της μπύρας ή του αναψυκτικού.



Κόψτε κορδονάκια σε κατάλληλο μήκος ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε τα στολίδια σας. Κολλήστε τα στην πίσω πλευρά και είστε έτοιμοι!

Καλή επιτυχία!



19 σχόλια:

πουαντερι είπε...

καλα πολυ φοβερη η ιδεα σου!!!!!!!
ειδες τελικα δεν θελει κοπο;! θελει τροπο......

olivetreegirl είπε...

Πουαντερί μου βάλε τα πιτσιρίκια σου να φτιάξουν μερικά. Είναι πολύ εύκολα και νομίζω ότι θα το ευχαριστηθούν!

roadartist είπε...

ρε συ πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ!!
Μπράβο :) Πολύ καλή ιδέα..

Anastasia's dolls είπε...

πολυ ομορφο το αποτελεσμα ,ασε που ετσι βοηθαμε και στην ανακυκλωση !

TinaA είπε...

Καλά, τί ωραία που βγήκανε! Κι εγώ με κάτι καπάκια παλεύω, πλαστικά όμως, αν βρω χρόνο να τα τελειώσω κι αν με αφήσει κάποιος μικρός καλικάντζαρος να βγάλω φωτογραφίες πριν των Φώτων, θα σας τα δείξω.

olivetreegirl είπε...

Roadartist σ'ευχαριστώ! Είχα δει να χρησιμοποιούν τα καπάκια σε σκουλαρίκια, αλλά εγώ είπα να ξεκινήσω από τα στολίδια...

olivetreegirl είπε...

Αναστασία μου καλά τα λες. Γενικά προσπαθώ στις χειροτεχνίες μου να χρησιμοποιώ ευτελή υλικά και λόγω ανακύκλωσης αλλά και επειδή μου αρέσει να μετατρέπω κοινά πράγματα σε όμορφα αντικείμενα.

olivetreegirl είπε...

Τίνα δώσε ένα λουκουμά στο καλικατζαράκι και βγάλε φωτογραφίες γιατί είμαι πολύ περίεργη να δω τι φτάχνεις!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή έμπνευση! Και ευκολάκι τρελλό, που λέει και ο Πίπης! Ευτυχώς γιατί τα άλλα είναι κάπως δυσκολάκια για μένα, που δεν "πιάνει" (κυπριακό ειναι αυτό)με τίποτα το χέρι μου και δεν έχω καθόλου υπομονή. Μου άρεσαν πολύ επίσης τα στολίδια τα αποξηραμένα και οι κανελλίτσες.
Κ:)

olivetreegirl είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κ! Ο Πίπης ποιός είναι?

Δημιουργία είπε...

Πολυ ομορφα και πρωτοτυπα τα στολιδακια σου.

olivetreegirl είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!

Dorothy είπε...

Φοβερά τα στολιδάκια! Γεια στα χέρια σου! Αυτο, που μαζεύεις καπάκια, κουτάκια, χαρτιά περιτυλίγματος κλπ κλπ και τα αξιοποιείς, εμένα κάποια μου θυμίζει...Καλό απόγευμα!

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Καταπληκτικές οι ιδέες σε αυτήν και την προηγούμενη ανάρτηση! Μπράβο!

olivetreegirl είπε...

Dorothy και Twinkle, σας ευχαριστώ πολύ! Καλό απόγευμα!

George είπε...

Απίθανη η ιδέα σου.
Θα με βγάλεις βραδιάτικα να αγοράζω μπύρες!! Και δεν πίνω μπύρες!
Α και κάτι άλλο από φελλούς εδώ εγώ όσους θέλεις!
Και κυριολεκτικά μια και ασχολούμαι με το κρασί, και μεταφορικά μιά και αρκετούς που βρίσκονται τριγύρω μου θα μπορούσες να τους πεις και έτσι!

olivetreegirl είπε...

Γιώργο κάτι έχω στο μυαλό μου για φελλούς, άμα δεν μου φτάσουν αυτοί που έχω θα σου πώ! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και περιμένω να μου πεις πότε θα έρθουμε, εγώ και τα παπούτσια μου!

Αρχοντία είπε...

Α π ί σ τ ε υ τ α !!!
Τα πιο έξυπνα που έχω δεί!
Καλές γιορτές!

olivetreegirl είπε...

Αρχοντία μου καλωσόρισες στην παρέα! Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλές γιορτές και σ'εσένα και την οικογένειά σου!