Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο ΟΤΕ, η FORTHNET και οι άλλοι...


Τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν, η μετακόμιση τελείωσε, μπήκε και ο καινουριος χρόνος, αλλά εμείς εξακολουθούμε να μην έχουμε τηλέφωνο και δίκτυο....

Ζητήσαμε κάτι απλό (έτσι νομίζαμε τουλαχιστόν!!!) Μεταφορά της γραμμής μας από το παλιό σπίτι στο καινούριο. Μας είπαν ότι θα πάρει 20 μέρες και θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 50 ευρώ. Έχουν περάσει 60 μέρες και έχουμε πληρώσει τα άπειρα σε κινητά τηλέφωνα, αλλά φως στο τούνελ δεν είδαμε! Ο τεχνικός της Forthnet ήρθε στο σπίτι δύο φορές και μας είπε και τις δύο φορές ότι ο ΟΤΕ δεν έχει κάνει τη μεταφορά, παρότι τους είχε ενημερώσει για το αντίθετο.

"Συμβαίνει συχνά αυτό?" ρωτάω την πρώτη φορά η αφελής.

"Α, ναι, πάρα πολύ συχνά", μου απαντάει απαθέστατος ο τεχνικός.

"Και τι γίνεται τώρα?" ρωτάω η αισιόδοξη.

"Θα δηλώσουμε βλάβη στον ΟΤΕ και μόλις μας ειδοποιήσει ότι τη διόρθωσε θα ξανάρθουμε".

"Καλοί άνθρωποι", λέω από μέσα μου η ευκολόπιστη.

Περνάει ο καιρός, ούτε φωνή ούτε ακρόαση (πού να ακουστεί φωνή χωρίς τηλέφωνο?), πάει ο καλός μου από τα κεντρικά της Forthnet,

"Ρε παιδιά τι γίνεται?",

"Μα κύριέ μου, το τηλέφωνό σας λειτουργεί κανονικά!".

"Λέτε να έχω τηλέφωνο και να μην το έχω καταλάβει?"

"Θα έρθει εκ νέου τεχνικός στο σπίτι να δούμε τι γίνεται, ο ΟΤΕ λέει ότι έχει κάνει κανονικά τη μεταφορά".

Ξανάρχεται ο τεχνικός, πάλι τα ίδια, ξαναδηλώνει βλάβη, να μην σας τα πολυλογώ, η βλάβη πρέπει να έχει δηλωθεί στον ΟΤΕ γύρω στις 30000 φορές, αλλά "όλο κλω κλω και από αυγό τίποτα" που λέει και ο Γεωργίου...

Κάποια βασικά συμπεράσματα:



  • Ο τεχνικός της Forthnet που μας επισκεφτηκε και τις δύο φορές ήταν πιο άσχετος και από μαθητή του νηπιαγωγείου. Χρειάστηκε να του υποδείξω εγώ ποια καλώδια έρχονται από το καφάο, έτοιμος ήταν να αποσυνδέσει τα τηλέφωνα όλων των διαμερισμάτων και να βγάλουμε κακό όνομα στην πολυκατοικία, ακόμα δεν μετακομίσαμε...

  • Ο ΟΤΕ, από τη στιγμή που δεν είμαστε δικοί του πελάτες, δεν ασχολείται καθόλου με την περίπτωσή μας. Δεν πα να δηλώνει η Forthnet όσες βλάβες θέλει? Σιγά μην κάτσει να σκάσει. Χώρια που υποπτεύομαι πολύ έντονα ότι το κάνει και εκβιαστικά, για να υποχρεωθούμε να επιστρέψουμε σε αυτόν ωσάν μετανοούσες Μαγδαλινές!

  • Η Forthnet ξέρει μόνο να τσιμπάει τα ωραία μας λεφτουδάκια κάθε δίμηνο. Δεν ασκεί καμία απολύτως πίεση στον ΟΤΕ, το μόνο που κάνει είναι να στέλνει στον ΟΤΕ ειδοποίηση βλάβης όποτε την πάρουμε τηλέφωνο.

  • Παρά τα άπειρα χρήματα που έχουμε ακουμπήσει, χρόνια τώρα και στους δύο, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. Ξερουν ότι είμαστε υπό την ομηρία τους ("σε όποιον πάροχο και να πάτε τα ίδια θα έχετε, από τον ΟΤΕ δεν ξεφεύγετε", λέει η Forthnet) οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι θα κατέβει ο Θεός μια μέρα που θα είναι εύκαιρος, να μας γυρίσει το βρόχο, για να αποκτήσουμε και πάλι επαφή με τον έξω κόσμο...

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε μια υπέροχη χρονιά, να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και να σας ζητήσω συγγνώμη που δεν αφήνω μήνυμα στα blog σας και δεν έχω απαντήσει στα δικά σας. Χωρίς internet στο σπίτι ο δικτυακός χρόνος είναι δυστυχώς περιορισμένος.... Ίσα που προφταίνω να ρίξω μια γρήγορα ματιά και να μάθω τα νέα σας!


Πολλα φιλιά σε όλυς σας και καλά να περνάτε!!!!

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια σου φιλενάδα! Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά! Χαιρομαι που τελειωσατε τουλάχιστον με τη μετακόμιση και Καλορίζικο το Καινούριο σας Σπίτι! Ελπίζω να πρόλαβες να πάρεις μερικές ανάσες.. Πολλά φιλιά, θα τα πούμε σύντομα και τηλεφώνικως (ελπίζω από το σταθερό φυσικα, αλλά αν όχι δεν πειράζει,εμεις ναμαστε καλα και ο καλός Θεούλης που με τόση σοφία έφτιαξε και τα κινητά!)

IZA είπε...

Γεια σου Olive και καλή χρονιά. Ακριβώς τα ίδια είχα πάθει κι εγώ. Τρομερή ταλαιπωρία 2 μηνών κι ο ένας τα έριχνε στον άλλον. Αρνήθηκα βέβαια να πληρώσω τους λογαριασμούς γιατί όπως είδαν τελικά δεν ενεργοποιηθηκε ποτέ ο λογαριασμός μου. Τελικά επέστρεψα στον ΟΤΕ. κΟΥΡΆΓΙΟ ΛΟΙΠΌΝ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ.ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ.

Anastasia's dolls είπε...

Υπομονη ! Κι εμεις με την Τελλας προκοψαμε !Εχουμε συχνες διακοπες στην τηλεφωνικη συνδεση και η δικαιολογια τους ειναι οτι εχει προβλημα το δικτυο της περιοχης !

ChinaCatSunflower είπε...

Καλημέρα!
Λοιπόν τη διαφήμιση που φταίει για όλα ο ΟΤΕ την έχεις δει? Οι "εταιρίες" εκτός ΟΤΕ, είναι αναξιόπιστες. Ξέρω πολλές καταστάσεις σαν τη δικιά σου, που ο ΟΤΕ έχει κάνει πολύ γρήγορα την δουλεία του και οι "εταιρίες" λένε χίλιες δυο προφάσεις είτε από άγνοια δικιά τους, είτε εκμεταλλέυοντας, την αγνεία του πελάτη! Λένε πάρα πολλά ψέματα. (ποιότητας γραμμής, Πολλά Mb και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο).
Για μένα ο ΟΤΕ είναι ο μόνος οργανισμός που κάνει πολύ καλά την δουλεία του, και ας τον πληρώνω παραπάνω. (Βέβαια τώρα που ιδιωτικοποιήθηκε μπορεί να αλλάξω γνώμη σε καμιά 10αριά χρόνια).

Δημιουργία είπε...

Καλη χρονια να εχεις με υγεια.Οσο για το τηλεφωνο, πιστευω να ξεμπλεξεις το γρηγοροτερο.

creationsbyeve είπε...

Καλή χρονιά και καλορίζικο το καινούργιο σπιτικό!!Κι ελπίζω γρήγορα να λυθεί και το πρόβλημα με το τηλέφωνο!!Αν και με τη Forthnet που έμπλεξες χλωμό το βλέπω!Εμένα με είχανε στο περίμενε 8 ολόκληρους μήνες για το double play και με δουλεύανε κανονικά στ τηλέφωνο!!!Κι αφού είχα φάει πριν και τα μούτρα μου με την TEllas που είχε κάκιστη σύνδεση, βρήκα την υγεία μου με την HOL. Και στη μετακόμιση ήταν ακριβείς,άνω στις 20 μέρες που ου είχανε πει ήρθαν και μου το συνδέσανε το τηλέφωνο!Η δε Forthnet, είχαν το θράσσος να με πάρουν τηλέφωνο μετά από ένα χρόνο να μου ανακοινώσουν θριαμβευτικά ότι τώρα μπορώ να βάλω double play!!!!!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑ το τι εξάψαλμο της κατέβασα της τύπισσας δεν περιγράφεται χεχε

Margo είπε...

Γεια σου αγαπημένη και πολύ ταλαιπωρημένη Olive μου.. να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα.. τα της σύνδεσης άστα, πολλοί έχουμε πρόβλημα όχι τέτοιο αλλά παρόμοιο. Εγώ έχω γραμμή αλλά σύνδεση όποτε θέλει ο ΟΤΕ!
Υποθέτω κάτι θα κάνετε εσείς γιατί αυτοί απ' ότι φαίνεται δεν ανησυχούν και πολύ..
Κουράγιο και γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα να σε έχουμε πάλι κοντά μας.
Φιλάκια πολλά!

Mariela είπε...

Κούκλα, καλή χρονιά να έχεις και δημιουργική....
κουράγιο, τα έχω περάσει και εγώ αυτά και ξέρω.... να τους κυνηγάς συνέχεια και ρίξε και κανένα μπινελίκι....
εγώ όταν μετακόμισα, στο τέλος χρειάστηκε να βάλω μέσον για μία μεταφορά από το 10 στο 28 του ιδίου δρόμου.....!!!!!!!!!!
πολλά φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

Μάτα είπε...

Γουέλκαμ του δε κλαμπ των παγκόσμιων ταλαιπωρημένων συνδρομητών!

Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

πουαντερι είπε...

Καλα πλακα μας κανεις;
6 μηνες τωρα ειμαι μονο με το κινητο....εχω πληρωσει του κοσμου τους λογαριασμους.
Μεχρι καταγκελια τους εκανα στον συνήγορο του πολιτη,με γραψανε ξερεις που....τωρα μετα απο τοσες βολτες σε ολες αυτες τις εταιρειες και περιμενοντας ακομα να με συνδεσουν απελπισμενη πηγα παλι στο ΟΤΕ και εκανα αλλη μια αιτηση.
Εχουν περασει 2 μηνες και η απαντηση τους οταν τους ρωτησα τι γινεται ηταν: μπορει να κανει και παραπανω κυρια μου.
Ε να γιαυτο τους λεω φευγει ο κοσμος απο εσας και χαμογελωντας μου λεει και να φυγετε παλι εμας θα περιμενετε για νεα γραμμη και συνδεση μεσω αλλης εταιρειας.

Δηλαδη το εχουν ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ και δεν τους νοιαζει τιποτα.

erifili είπε...

Olivetreegirl Καλή Χρονιά και σ' εσένα και υπομονή.Ευτυχώς υπάρχουν τα κινητά, αλλά με το ίντερνετ όντως υπάρχει ένα πρόβλημα.Μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και δεν κάνουμε χωρίς αυτό.