Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Κινέζικοι Κόμποι

Σκαλίζοντας μια μέρα το δίκτυο για να βρω σχέδια για macramé, έπεσα στην εξής φράση: “Αν και πολλοί συγχέουν τους κινέζικους κόμπους με το macramé, στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα”. Έ, τη συνέχεια τη φαντάζεστε, ψάξιμο μέχρι τελικής πτώσεως στον κυβερνοχώρο για όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καινούρια μου ανακάλυψη, τους κινέζικους κόμπους. Βρήκα πολύ υλικό και αποφάσισα ότι οι κινέζικοι κόμποι είναι άλλη μια τεχνική με την οποία θέλω να ασχοληθώ. Και μετά το ξέχασα. Όταν όμως βρέθηκα στη FNAC του Παρισιού και έψαχνα βιβλία για κόσμημα και πλέξιμο, έπεσα σε αυτό το βιβλιαράκι και ξαναθυμήθηκα τους κινέζικους κόμπους:






Με τη βοήθεια του βιβλίου έφτιαξα αυτό το βραχιολάκι (ο συγκεκριμένος κόμπος μου θυμίζει αυτόν του κομποσκοινιού, ίσως είναι ο ίδιος)...


και αυτό το κολιέ. Ο συγκεκριμένος κόμπος με παίδεψε πάρα πολύ και μου πήρε πολλή ώρα να τον φτιάξω.


Τελικά δεν ξέρω τι πιστεύω για αυτή την τεχνική... Είναι δύσκολη και χρονοβόρα και δεν είμαι σίγουρη αν είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα... Εσείς τι λέτε?


23 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Στο καταστημα kangaroo νομιζω πως ειδα ενα εργαλειακι που φτιαχνει τετοιους κομπους, μαλλον πιο γρηγορα και πιο ευκολα, αλλά δεν ειμαι σιγουρη αν μιλαμε για τα ιδια δεσιματα....

olivetreegirl είπε...

Πουαντερί μου, νομίζω ότι μιλάς για τη συσκευή που φτιάχνει το γαλλικό κορδονάκι. Λες για μία που είναι σαν καρουλάκι με τέσσερα άγκιστρα?

Anastasia's dolls είπε...

το αποτελεσμα ειναι πολυ ομορφο παντως !μαλλον αξιζει ο κοπος !!

olivetreegirl είπε...

Λες ρε συ Αναστασία μου? Από τη μιά λέω ότι για να ασχολούνται τόσο πολύ οι Κινέζοι, που είναι σοφός λαός, αξίζει τον κόπο, από την άλλη πάλι πολύς κόπος ρε παιδί μου. Η αλήθεια πάντως είναι ότι στο φουστάνι που είχα ράψει για τον γάμο του αδερφού μου είχα συνδυάσει κινέζικους κόμπους και χάντρες για το δέσιμο του λαιμού και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι όμορφο (ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν!).

faraona είπε...

Eγω συμφωνω με την Αναστασια ,επαυξάνω και λέω οτι μπορεις να φτιάξεις αριστουργήματα!!!

olivetreegirl είπε...

Κορίτσια, βλέπω ότι το ξενυχτάμε απόψε... Φαραώνα μου λές ε? Μου φαίνεται ότι θα πάω να ξεθάψω τα σατινέ κορδόνια μου - αν θυμηθώ ποτέ πού τα έχω βάλει!

Margo είπε...

To αποτέλεσμα θα συμφωνήσω ότι αξίζει τον κόπο. Μήπως με τον καιρό γίνεται ευκολότερη η δουλειά; Έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο εγκεφαλική η διαδικασία, μήπως με την τριβή γίνει ευκολότερη; Εκτός αν για να γίνει ο κόμπος θέλει πολλά πολλά δεσίματα...Καλή σου μέρα..

olivetreegirl είπε...

Margo μου, καλημέρα σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι οι κόμποι τόσο δύσκολοι όσο το περιγράφω, αυτοί στο βραχιολάκι για παράδειγμα συνηθίζονται και σταδιακά τους φτιάχνω όλο και πιο γρήγορα. Αυτός στο κολιέ όμως, εκτός από το ότι μου πήρε ώρες, χρειάστηκα και ένα μαξιλαράκι και ένα κάρο καρφίτσες για να κρατάω τις κλωστές στη σωστή θέση...

Roadartist είπε...

Εγώ πάντως ξετρελαίνομαι για τέτοια πραγματικά!!!

Δημιουργία είπε...

Τα κομματια που εφτιαξες ειναι πολυ ομορφα.Αμα κανεις λιγη εξασκηση ακομη θα φτιαχνεις αγγελους.

George είπε...

Βρε είσαι παλαβή?
Πάνω που πήρα τον αέρα στο origami του προηγούμενου Post τώρα θα με βάλεις να δοκιμάσω και κόμπους!!!
Αν κρίνω όμως από τις εικόνες θα το παλέψω!! Στο υπόσχομαι.
Καλό βράδυ.

olivetreegirl είπε...

Roadartist, τότε δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις! Υπάρχει αρκετή πληροφορία στο διαδίκτυο, η οποία θα σε βοηθήσει. Και ότι θές μου λές!

olivetreegirl είπε...

Δημιουργία μου, νομίζω ότι έχεις δίκαιο... Θα το παλέψω λίγο ακόμα!

olivetreegirl είπε...

George, θεοπάλαβη είμαι, έπρεπε να το'χεις καταλάβει! Να σε δω με σατινέ κορδονάκια να δένεις κόμπους και τι στον κόσμο! Πάντως δεν πρέπει να έχεις παράπονο, σε ξεναγώ σε όλες τις κουλτούρες!

Dorothy είπε...

Φαίνεται μπελαλίδικη η διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ, ειδικά το ροζ!

olivetreegirl είπε...

Μικρά κόκκινα παπουτσάκια, σας ευχαριστώ πολύ!

πουαντερι είπε...

Νομιζω πως ειναι αυτη που λες.
Μωρε οι Κινεζοι μην ξεχνας οτι φημίζονται για την υπομονη τους,κατι για το οποιο δεν φημιζόμαστε εμεις....

olivetreegirl είπε...

Πουαντερί μου, αυτό ξαναπές το!

Ανώνυμος είπε...

na min sou po oti thelo na sto paraggilo kai ayto to roze kolie alla epidi i ipomoni sou me tous kinezikous kompous ligostevi tha perimeno tin epomeni anartisi sou:)).filakia

olivetreegirl είπε...

Φιλάκια πολλά Βάλια μου!! Και αν το θες πολύ, θα οπλιστώ με υπομονή και θα στο φτιάξω!

Αρχοντία είπε...

Εμένα μ'αρέσει το αποτέλεσμα, και νομίζω οτι έχει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης, από κουμπώματα για τσάντες, μπρελόκ, δεσίματα πετσέτας.

olivetreegirl είπε...

Αρχοντία μου έχεις απόλυτο δίκαιο και μάλιστα αν το ψάξεις λίγο στο δίκτυο θα διαπιστώσεις ότι πράγματι, οι χρήσεις είναι πάμπολλες. Καληνύχτα!

morsecode είπε...

η ενασχοληση με τους κομπους ειναι σχεδον ψυχοθεραπεια.εγω πλεκω πιο πολυ ναυτικους κομπους αλλα ολοι ειναι φανταστικοι.υπαρχει ενας ισπανος καθηγητης των μαθηματικων που τους εχει απεικονισει σε εξισωσεις...