Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Βασιλικό Δαχτυλίδι!

Τρίτη χρονιά φέτος στο κόσμημα και το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο λέμε!! Πρώτος στόχος για φέτος ήταν να μάθουμε να φτιάχνουμε "κορώνες", δηλαδή αυτά τα ποδαράκια που στηρίζουν μια πέτρα ταγιέ. Καθόλου εύκολη υπόθεση, που πολύ με ταλαιπώρησε, έχασα κι ένα μάθημα γιατί με πρόδωσε το σαραβαλάκι μου, αλλά με τα πολλά, κατάφερα να σκαρώσω το πρώτο μου δαχτυλίδι με κορώνα!!! Έχει βέβαια τις ατέλειές του, κατάφερα να ψιλογδάρω την πέτρα κατά το φινίρισμα η οποία ψιλοκουνιέται κιόλας μέσα στην κορώνα (τρίζουν τα θεμέλια της ολιγαρχίας!!!), είναι όμως το πρώτο μου κόσμημα μετά από πολύ καιρό (άτιμη μετακόμιση), οπότε το αγαπώ πολύ! Εσείς τι λέτε?




Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Μια σπουδαία ανακάλυψη!!!!


Την αγάπη μου για το κόσμημα νομίζω ότι την έχετε καταλάβει όλοι! Το πρόβλημα με τη δημιουργία κοσμημάτων, όπως και με κάθε άλλη δημιουργία, είναι η έμπνευση. Από πού την αντλείς???? Ο δάσκαλος μας του κοσμήματος λέει ότι τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ότι αυτός κάποτε σχεδίασε ένα σκουλαρίκι από μια καρέκλα!! Επειδή εγώ δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο, αναζητώ την έμπνευση σε κοσμήματα άλλων ανθρώπων.... Τον παλιό καλό καιρό, τότε που είχαμε δίκτυο στο σπίτι, καθόμουνα με τις ώρες και χάζευα κοσμήματα. Τώρα που αυτή η πολυτέλεια έχει χαθεί (ναι, εξακολουθούμε να μην έχουμε δίκτυο και ναι, φταίει ο ΟΤΕ που δηλώνει ότι δεν έχει διαθέσιμες γραμμές και ότι πρέπει να σκάψει!), μου είναι απαραίτητα κάποια αληθινά βιβλία. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά τέτοια, γιατί το "ζωντανό" βιβλίο έχει άλλη χάρη, αλλά η αλήθεια επίσης είναι ότι όσα και αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετά! Έτσι τις προάλλες, αναζητώντας στην amazon τη χαμένη μου έμπνευση, παρήγγειλα ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εφτά βιβλία σχετικά με το κόσμημα. Και εκεί άρχισε η αγωνία... Θα είναι καλά αυτά τα βιβλία? Θα με ικανοποιήσουν? Τα άξιζαν τα λεφτουδάκια που έδωσα? Η amazon έχει μια υποτυπώδη προεπισκόπηση των βιβλίων που πουλάει, αλλά όχι σε όλα και φυσικά όχι τις σελίδες με το "ζουμί". Συνήθως έχει το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο και τα περιεχόμενα...

Και εδώ λοιπόν έρχεται η σπουδαία ανακάλυψη που έκανα σήμερα. Είναι η νέα εφαρμογή της Google, η οποία σου επιτρέπει να "ξεφυλλίσεις" ένα βιβλίο πριν το αγοράσεις. Το δοκίμασα με τα καινούρια μου βιβλία (τα οποία θα μου έρθουν από βδομάδα) και ξετρελάθηκα. Δεν δείχνει βέβαια όλες τις σελίδες, αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ώστε να έχεις μια σαφή ιδέα για το τι περιλαμβάνει το βιβλίο. Επειδή το όλο πράγμα είναι ακόμα σε beta μορφή, δεν υπάρχουν όλοι οι τίτλοι, αλλά υπάρχουν αρκετοί. Μπορείς να ψάξεις και με λέξεις κλειδιά, να βάλεις πχ τη λέξη crochet, να δεις ποια βιβλία έχουν προεπισκόπηση και να τα ξεφυλλίσεις! Φανταστικό?? Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε απλά στην αρχική σελίδα της Google, γράφετε "books", πάτε στο σχετικό link και αρχίζετε το ψάξιμο!!!

Άντε λοιπόν, πολλά φιλιά και καλά ηλεκτρονικά ξεφυλλίσματα!!!!


ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα παρήγορα σχόλια σας... Η αλήθεια είναι ότι μας την έχει σπάσει η έλλειψη δικτύου. Ο καλός μου σήμερα μέχρι που πρότεινε να μετακομίσουμε ξανά!!! Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν παίζει!!!!